Eigen trainer
Altijd Resultaat 
Groot aanbod
Veel variatie
Gratis bootcamps

Waarom (personal) training? 

wat nog meer

Waarom (Personal) training?

Aan het begrip personal training kan op verschillende manieren invulling worden gegeven. Vanuit het verleden is het zo dat een personal trainer in een één op één situatie een training verzorgd voor zijn of haar cliënt. Een uitgebreid intake gesprek waarin zaken als de behoefte bepaling aan bod komen ligt ten grondslag aan het trainen met een personal trainer. Na deze intake stelt de personal trainer een (gevarieerd) trainingsprogramma op gericht op het behalen van uw doelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het verhelpen van uw nekklachten, rugklachten (hernia), knieklachten, enkelklachten etc, maar ook sterker worden of afvallen zijn zaken waar een goede personal trainer raad mee weet. Veel klachten lichamelijke klachten komen voort uit inactiviteit. Functioneel trainen gericht op het verhelpen, maar zeker ook het voorkomen van klachten leidt eens te meer tot resultaat.

Voor de personal trainer is het belangrijkste doel dat de cliënt zijn of haar doelen bereikt. Denk hierbij aan sterker worden, fitter worden, afvallen, spiermassa kweken (hypertrofie), revalideren, of het uithoudingsvermogen op een hoger niveau brengen. Het kan ook zijn dat men wil trainen omdat men geen kennis heeft hoe zijn of haar doelstelling te behalen, of omdat er haast achter zit. De bruidsjurk is ineens te klein en over 6 weken is de bruiloft al, wat nu? Optie 1 is om de jurk aan te laten passen. Optie 2 is meer gewenst, afvallen! Omdat een training met een personal trainer '1 on 1' is, is er een 100% focus voor de persoon in kwestie. Het is om deze reden te verklaren waarom doelstellingen met een personal trainer sneller behaald worden dan wanneer men zelf traint.

Een goede personal trainer is uiteraard op de hoogte van trainingsprincipes en methodes, maar een goede fitnessinstructeur is dat ook! Een personal trainer is veelzijdig en heeft kennis van bewegen en niet alleen van apparaten. Een personal trainer denkt in bewegingen en niet in alleen spieren en functies. Een personal trainer kan een houding analyseren en een training geven gericht op bijvoorbeeld het verhelpen van rugklachten. Een personal trainer heeft verstand van voeding en kan hierover adviezen geven. 

De maatschappij is er op ingericht om ons zo min mogelijk te laten bewegen. Denk aan centrale vergrendeling van de auto, afstandsbedieningen voor 101 verschillende apparaten, liften en roltrappen, bureaustoelen die voor ons draaien en ook verrijdbaar zijn, zodat we niet hoeven te draaien en/of op hoeven te staan. Je kunt tegenwoordig zelfs je auto op afstand starten en hem voor verwarmen, zodat je niet eens meer hoeft te rillen om het warm te krijgen!

Naast al deze veraangenamingen is er ook nog het gegeven dat velen van ons de hele dag zitten. Op een keukenstoel, in een autostoel, op een bureaustoel, kantinestoel, weer in een keukenstoel, dan op de bank of in een fauteuil en vervolgens liggen we de hele nacht in een bed. 

Dit alles is best wel een beetje eng, want we zijn juist gemaakt om te bewegen! Doen we dat niet, dan heeft dat gevolgen. Die mogelijke gevolgen gaan we hier niet allemaal opsommen, maar feit is dat een belastbaar individu op allerlei vlakken, veel en veel meer aan kan, dan iemand die minder belastbaar is. En hoe meer je jezelf belast, hoe meer je belastbaarheid toeneemt! 1 + 1 = ...

Wat is mijn BMI?

Bereken hier of jouw BMI een gezonde BMI is
CM
KG

Referenties


  • Sanne
    'The voice in your head that says 'you can't do this' is a LIAR!!!' Mijn naam is Sanne, ik ben 26 jaar oud en al zolang ik weet ben ik wat te zwaar. Dit verergerde een paar jaar geleden alleen maar door prednisonkuren, maar zeker ook het gaan samenwonen en het Bourgondische leven waren grote boosdoeners! Precies een jaar geleden was ik hier helemaal klaar mee, ik baalde gruwelijk van mezelf en wilde voor de volle 100% hier iets aan gaan doen! Ik besloot dat een personal trainer voor mij perfect zou zijn i.v.m. de welbekende stok achter de deur! Ik ben gaan zoeken in de omgeving en kwam uit bij Sports & Lifestyle in Den Bosch. Ik sloot eerst een contract af voor 3 maanden en daarna zou ik wel zien.... Nou ik zal je vertellen de eerste trainingen waren verschrikkelijk! Wat confronterend! Voor m'n gevoel kon ik niks en de verzamelde moed zakte in m'n schoenen. Ondertussen zijn we een jaar verder en doe ik het nog steeds, het is zo ontzettend leuk!! Ik geniet nu zo van het sporten, de doelen verzetten, de contacten en het uitdagen van jezelf! De trainers zijn gezellig, motiveren je en geven je een goed gevoel! Doordat Sports & Lifestyle samenwerkt met een voedingscoach ben ik tegelijkertijd gestart met een voedingsplan en hierdoor heb ik een hele andere gezonde leefwijze ontwikkeld! Ik heb mijn begin doel (20 kilo) ruimschoots gehaald en daardoor ben ik mijn doelen gaan verzetten.Ondertussen, 1 jaar later dus, ben ik 30 kilo lichter, 12% vetpercentage en 25 cm middelomtrek kwijt! Maar waar ik ook minstens net zo blij mee ben is dat ik sindsdien ook rijk ben aan, conditie, kracht, een passie voor sporten, doorzettingsvermogen, vechtlust en spiermassa! Ik ben een stuk blijer met mezelf, ben minder onzeker en kijk er écht elke keer heel erg naar uit als ik weer 'mag' gaan trainen! Ik hoef niet verder meer af te vallen, nu heb ik m'n doelen verzet naar een strakker en krachtiger lichaam Dus we gaan nog even door! Tenslotte ben ik van mening dat iedereen dit kan! Het is een kwestie van DOEN! Je moet het wél voor de volle 100% willen, anders lukt het niet.Verlies je doelen niet uit het oog, wat anderen ook zeggen en doe het vooral voor jezelf! Sanne
  • Richard
    'Zo strak als een dennennaald naar Schotland !! Na Schotland dit nog even doortrekken. #sportvasten' Richard
  • Mandy
    'Ik leef veel gezonder en heb meer energie dan ooit' Na een tijd van verdiepen en informatie inwinnen met betrekking tot personal training mogelijkheden rondom Den Bosch uitgekomen bij Fitsyou Personal & Small Group Training. Vanaf het eerste moment prettig en ongedwongen contact gehad. Na een inventarisatie van mijn wensen en het bespreken van de mogelijkheden welke daarbij aan konden sluiten, heb ik besloten om te starten met personal training. De persoonlijke aandacht tijdens het trainen, het rekening houden met mijn wensen, het motiveren en de persoonlijke interesse van de trainers maken dat ik met veel plezier heb getraind het afgelopen jaar én mijn jaarabonnement zojuist verlengd heb met in elk geval een halfjaar! Ik kan het iedereen aanraden! De trainers zijn gemotiveerd om je te helpen bij het behalen van jouw doelen. Dit doen zij niet alleen op 'de Rietvelden’, maar zij zorgen ook voor motivatie en voor sportschema’s thuis of in de sportschool. Mandy
City Bootcamp B.V. - Rietveldenweg 16a, 5222 AR 's-Hertogenbosch
073 7511 486 / 06 247 388 54 - info@fitsyou.nl - KVK 78120322 - BTW nr NL861269779B01