Eigen trainer
Altijd Resultaat 
Groot aanbod
Veel variatie
Gratis bootcamps

Wat kost Personal Trainer? 

prijskaartje

Wat kost een Personal trainer?

Afhankelijk van het segment waar de Personal Trainer zich op richt, variëren de tarieven voor een 1 op 1 training grofweg van €50,- tot 100,- per uur. In bepaalde gevallen gaat het richting de €150,- en in incidentele gevallen ook daarboven, maar dat zijn voor Nederlandse begrippen niet hele gangbare tarieven. Wat een trainer precies vraagt hangt heel erg af van wat er precies inbegrepen zit bij zijn of haar dienstverlening. Is een trainer buiten dit ene uur ook je coach op het gebied van bijvoorbeeld voeding en wordt daar niets extra's voor gerekend? Heeft de trainer een (eigen) (privé) faciliteit tot zijn beschikking of zijn de trainingen gewoon buiten in een park? In het eerste geval is een hoger tarief logischerwijs te rechtvaardigen. 

Aan de andere kant; als een trainer goedkoper is dan €50,- dan moet je jezelf ook de vraag stellen of het wel klopt. Een trainer heeft immers weinig andere inkomsten dan het uur training dat hij of zij geeft. Wellicht dat er met de verkoop van materialen zoals bokshandschoenen nog een paar tientjes bijverdiend worden, maar verder is er geen verdienmodel zoals bijvoorbeeld een timmerman, of een loodgieter, die naast zijn uurtarief, ook nog de verkoop van hout of ketels en sanitair, als verdienmodel heeft. Daarnaast moet je jezelf als trainer continu bijscholen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt, maar ook nieuwe inzichten in de wetenschap rondom training , voeding en lifestyle. Dat kost allemaal geld en als dat er niet is, dan kun je je afvragen of jouw trainer zich ontwikkeld.

Een goedkope trainer is niet perse een slechte trainer, maar het risico dat jij 'de aap bent die een kunstje leert' ligt wel op de loer. Training is een vak en een goede Personal Trainer is een vakman. 

Small Groups

Een ontwikkeling die al een tijdje gaande is binnen de fitnessbranche is dat steeds meer trainers zgn. small group trainingen aan bieden. Dit zijn trainingen gegeven door de personal trainer, maar je traint dan samen met een aantal anderen. Gangbare tarieven hiervoor liggen, afhankelijk van de groepsgrootte, grofweg tussen de €15,- en €35,- per training. Ook hiervoor gelden dezelfde mitsen en maren als hierboven beschreven. Een trainer die alleen een matje en een paar kettlebells meeneemt naar een park, mag in principe niet te duur zijn, daar je simpelweg heel beperkt bent in je mogelijkheden, je geen privé omgeving hebt en je niet kunt omkleden of evt. douchen. En daarnaast is het uiteraard afhankelijk van de groepsgrootte; zijn het er meer dan 10, dan ligt het tarief per persoon uiteraard lager dan wanneer je in een groepje van 3 traint. 

Wat is mijn BMI?

Bereken hier of jouw BMI een gezonde BMI is
CM
KG

Referenties


  • Sanne
    'The voice in your head that says 'you can't do this' is a LIAR!!!' Mijn naam is Sanne, ik ben 26 jaar oud en al zolang ik weet ben ik wat te zwaar. Dit verergerde een paar jaar geleden alleen maar door prednisonkuren, maar zeker ook het gaan samenwonen en het Bourgondische leven waren grote boosdoeners! Precies een jaar geleden was ik hier helemaal klaar mee, ik baalde gruwelijk van mezelf en wilde voor de volle 100% hier iets aan gaan doen! Ik besloot dat een personal trainer voor mij perfect zou zijn i.v.m. de welbekende stok achter de deur! Ik ben gaan zoeken in de omgeving en kwam uit bij Sports & Lifestyle in Den Bosch. Ik sloot eerst een contract af voor 3 maanden en daarna zou ik wel zien.... Nou ik zal je vertellen de eerste trainingen waren verschrikkelijk! Wat confronterend! Voor m'n gevoel kon ik niks en de verzamelde moed zakte in m'n schoenen. Ondertussen zijn we een jaar verder en doe ik het nog steeds, het is zo ontzettend leuk!! Ik geniet nu zo van het sporten, de doelen verzetten, de contacten en het uitdagen van jezelf! De trainers zijn gezellig, motiveren je en geven je een goed gevoel! Doordat Sports & Lifestyle samenwerkt met een voedingscoach ben ik tegelijkertijd gestart met een voedingsplan en hierdoor heb ik een hele andere gezonde leefwijze ontwikkeld! Ik heb mijn begin doel (20 kilo) ruimschoots gehaald en daardoor ben ik mijn doelen gaan verzetten.Ondertussen, 1 jaar later dus, ben ik 30 kilo lichter, 12% vetpercentage en 25 cm middelomtrek kwijt! Maar waar ik ook minstens net zo blij mee ben is dat ik sindsdien ook rijk ben aan, conditie, kracht, een passie voor sporten, doorzettingsvermogen, vechtlust en spiermassa! Ik ben een stuk blijer met mezelf, ben minder onzeker en kijk er écht elke keer heel erg naar uit als ik weer 'mag' gaan trainen! Ik hoef niet verder meer af te vallen, nu heb ik m'n doelen verzet naar een strakker en krachtiger lichaam Dus we gaan nog even door! Tenslotte ben ik van mening dat iedereen dit kan! Het is een kwestie van DOEN! Je moet het wél voor de volle 100% willen, anders lukt het niet.Verlies je doelen niet uit het oog, wat anderen ook zeggen en doe het vooral voor jezelf! Sanne
  • Richard
    'Zo strak als een dennennaald naar Schotland !! Na Schotland dit nog even doortrekken. #sportvasten' Richard
  • Mandy
    'Ik leef veel gezonder en heb meer energie dan ooit' Na een tijd van verdiepen en informatie inwinnen met betrekking tot personal training mogelijkheden rondom Den Bosch uitgekomen bij Fitsyou Personal & Small Group Training. Vanaf het eerste moment prettig en ongedwongen contact gehad. Na een inventarisatie van mijn wensen en het bespreken van de mogelijkheden welke daarbij aan konden sluiten, heb ik besloten om te starten met personal training. De persoonlijke aandacht tijdens het trainen, het rekening houden met mijn wensen, het motiveren en de persoonlijke interesse van de trainers maken dat ik met veel plezier heb getraind het afgelopen jaar én mijn jaarabonnement zojuist verlengd heb met in elk geval een halfjaar! Ik kan het iedereen aanraden! De trainers zijn gemotiveerd om je te helpen bij het behalen van jouw doelen. Dit doen zij niet alleen op 'de Rietvelden’, maar zij zorgen ook voor motivatie en voor sportschema’s thuis of in de sportschool. Mandy
City Bootcamp B.V. - Rietveldenweg 16a, 5222 AR 's-Hertogenbosch
073 7511 486 / 06 247 388 54 - info@fitsyou.nl - KVK 78120322 - BTW nr NL861269779B01