Eigen trainer
Altijd Resultaat 
Groot aanbod
Veel variatie
Gratis bootcamps

Personal training

wat we doen

Personal training

Er zijn oneindig veel manieren om naar een doel toe te werken. De vraag is altijd, welke is de beste, waar heb ik het meeste baat bij en wat past bij me? Een personal trainer helpt je hierbij. Als specialist op de gebieden voeding en bewegen werkt hij 1 op 1, of in een klein groepje met zijn cliënten naar een vooraf bepaalde doelstelling.

Zoek je een Personal trainer in Den Bosch? Meld je dan vrijblijvend aan voor een gratis proeftraining! 

Je kunt ook ons uiteraard ook bellen (06-54675372)) of mailen (info@fitsyou.nl) voor meer informatie.

 

Personal training in nederland

Net als veel andere zaken, is Personal Training in Nederland overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Inmiddels is Personal Training niet meer weg te denken uit een groot deel van de wereld. De eerste trainers in Nederland begonnen waarschijnlijk binnen de muren van fitnesscentra, al waren er ook in de 20e eeuw al privé sportschooltjes, waar mensen in bijvoorbeeld een halletje een soort gymzaaltje hadden gebouwd, waar dan alleen of in groepjes met elkaar gesport werd.  

Ook bij de sportscholen van destijds, werd er wel 1 op 1 of in kleine groepjes getraind, maar het stond destijds nog in de kinderschoenen. Er werden op kleine schaal en niet structureel individuele trainingen aangeboden door fitness instructeurs bij individuele fitnesscentra, maar een echt professioneel model heeft er nooit achter gezeten.

De echte start van de professionalisering van Personal Training in Nederland is begonnen bij Fitness First. Fitness First is een wereldwijd opererende fitnessketen, in Nederland inmiddels overgenomen door Health City. Zij zijn de eerste grote partij geweest die echt stappen gezet hebben in de ontwikkeling van de  professionalisering van Personal Training in Nederland. Dit was in de beginjaren van de 21e eeuw. Fitness First was in Nederland een keten met op haar hoogtepunt 23 vestigingen. Met een landelijke PT manager en in elke club een PT coördinator is een model opgetuigd waarbij zelfstandige Personal Trainers tegen een zgn. licentie fee gebruik mochten maken van de faciliteiten van de betreffende fitnessclub. Als trainer betaalde je ook een marketing fee, waarmee Fitness First zorgde voor o.a. marketingmaterialen en opleidingen. Met dit laatste werd tevens de kwaliteit van (de trainers binnen haar) clubs naar een hoger niveau gebracht.

Het klantenbestand van de trainer kwam voor een groot deel voort uit de nieuwe, maar ook bestaande leden van de clubs. Elk nieuw lid kreeg de vraag of ze voor een bescheiden bedrag 3 keer met een Personal Trainer wilden trainen en vanuit daar kreeg de trainer via de club steeds nieuwe leads aangeleverd, die uiteindelijk bij de trainer zelf klant konden worden.

Vanuit de begindagen naar de hoogtijdagen werd Personal Training binnen de muren van Fitness First groter en groter. Eén van de gevolgen hiervan was dat de eerste succesvolle trainers hun eigen plekje gingen zoeken. Hieruit ontstonden de eerste private gyms. Veelal waren dit garageboxen of kleine halletjes waar dan met vrije gewichten, kettlebells, ballen etc. getraind werd, vaak in een 1 op 1 setting, met mensen die hun doelen niet haalden in de reguliere fitnesscentra.

Bovenstaande is in een notendop de levensloop van Fitsyou Personal en Small Group Training. Het kleine garageboxje is echter een mooie grote trainingsruimte met twee grote en luxe kleedkamers, waar je ook uitgebreid kunt douchen. We geven nog steeds 1 op 1 (personal) training, maar de focus ligt op groepstrainingen variërend van 4 tot 8 personen. De reden hiervoor is dat betaalbaarder is en vergelijkbaar effectief. 

Personal training bieden wij aan in een grote privé trainingsruimte, niet in een fitnesscentrum. Je betaald bij ons dus ook geen aanvullende lidmaatschapskosten voor een sportschool lidmaatschap, waar je in veel gevallen, naast de begeleide trainingen, toch geen gebruik van maakt. We kunnen in overleg ook trainingen verzorgen bij je thuis, of in in de vrije natuur. Net wat je voorkeur heeft.

Meer informatie over Personal training.

Wat is mijn BMI?

Bereken hier of jouw BMI een gezonde BMI is
CM
KG
Fitsyou personal & small group training
Rietveldenweg 16a, 5222 AR 's-Hertogenbosch
06 - 54675372 - info@fitsyou.nl - KVK 78117186 - BTW nr NL861269779B01