Eigen trainer
Altijd Resultaat 
Groot aanbod
Veel variatie
Gratis bootcamps

Waarom (personal) training? 

wat nog meer

Waarom (Personal) training?

Aan het begrip personal training kan op verschillende manieren invulling worden gegeven. Vanuit het verleden is het zo dat een personal trainer in een één op één situatie een training verzorgd voor zijn of haar cliënt. Een uitgebreid intake gesprek waarin zaken als de behoefte bepaling aan bod komen ligt ten grondslag aan het trainen met een personal trainer. Na deze intake stelt de personal trainer een (gevarieerd) trainingsprogramma op gericht op het behalen van uw doelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het verhelpen van uw nekklachten, rugklachten (hernia), knieklachten, enkelklachten etc, maar ook sterker worden of afvallen zijn zaken waar een goede personal trainer raad mee weet. Veel klachten lichamelijke klachten komen voort uit inactiviteit. Functioneel trainen gericht op het verhelpen, maar zeker ook het voorkomen van klachten leidt eens te meer tot resultaat.

Voor de personal trainer is het belangrijkste doel dat de cliënt zijn of haar doelen bereikt. Denk hierbij aan sterker worden, fitter worden, afvallen, spiermassa kweken (hypertrofie), revalideren, of het uithoudingsvermogen op een hoger niveau brengen. Het kan ook zijn dat men wil trainen omdat men geen kennis heeft hoe zijn of haar doelstelling te behalen, of omdat er haast achter zit. De bruidsjurk is ineens te klein en over 6 weken is de bruiloft al, wat nu? Optie 1 is om de jurk aan te laten passen. Optie 2 is meer gewenst, afvallen! Omdat een training met een personal trainer '1 on 1' is, is er een 100% focus voor de persoon in kwestie. Het is om deze reden te verklaren waarom doelstellingen met een personal trainer sneller behaald worden dan wanneer men zelf traint.

Een goede personal trainer is uiteraard op de hoogte van trainingsprincipes en methodes, maar een goede fitnessinstructeur is dat ook! Een personal trainer is veelzijdig en heeft kennis van bewegen en niet alleen van apparaten. Een personal trainer denkt in bewegingen en niet in alleen spieren en functies. Een personal trainer kan een houding analyseren en een training geven gericht op bijvoorbeeld het verhelpen van rugklachten. Een personal trainer heeft verstand van voeding en kan hierover adviezen geven. 

De maatschappij is er op ingericht om ons zo min mogelijk te laten bewegen. Denk aan centrale vergrendeling van de auto, afstandsbedieningen voor 101 verschillende apparaten, liften en roltrappen, bureaustoelen die voor ons draaien en ook verrijdbaar zijn, zodat we niet hoeven te draaien en/of op hoeven te staan. Je kunt tegenwoordig zelfs je auto op afstand starten en hem voor verwarmen, zodat je niet eens meer hoeft te rillen om het warm te krijgen!

Naast al deze veraangenamingen is er ook nog het gegeven dat velen van ons de hele dag zitten. Op een keukenstoel, in een autostoel, op een bureaustoel, kantinestoel, weer in een keukenstoel, dan op de bank of in een fauteuil en vervolgens liggen we de hele nacht in een bed. 

Dit alles is best wel een beetje eng, want we zijn juist gemaakt om te bewegen! Doen we dat niet, dan heeft dat gevolgen. Die mogelijke gevolgen gaan we hier niet allemaal opsommen, maar feit is dat een belastbaar individu op allerlei vlakken, veel en veel meer aan kan, dan iemand die minder belastbaar is. En hoe meer je jezelf belast, hoe meer je belastbaarheid toeneemt! 1 + 1 = ...

Het voor vrijwel iedereen te rechtvaardigen om te trainen met een Personal Trainer, maar er bestaan nogal wat misverstanden over trainen met een Personal Trainer. Bijvoorbeeld dat het heel duur is en alleen voor 'de elite'. Maar is dat wel zo. Wat kost een Personal Trainer eigenlijk?

Wat is mijn BMI?

Bereken hier of jouw BMI een gezonde BMI is
CM
KG
Fitsyou personal & small group training
Rietveldenweg 16a, 5222 AR 's-Hertogenbosch
06 - 54675372 - info@fitsyou.nl - KVK 78117186 - BTW nr NL861269779B01