Eigen trainer
Altijd Resultaat 
Groot aanbod
Veel variatie
Gratis bootcamps

Wat kost Personal Trainer? 

prijskaartje

Wat kost een Personal trainer?

Afhankelijk van het segment waar de Personal Trainer zich op richt, variëren de tarieven voor een 1 op 1 training grofweg van €50,- tot 100,- per uur. In bepaalde gevallen gaat het richting de €150,- en in incidentele gevallen ook daarboven, maar dat zijn voor Nederlandse begrippen niet hele gangbare tarieven. Wat een trainer precies vraagt hangt heel erg af van wat er precies inbegrepen zit bij zijn of haar dienstverlening. Is een trainer buiten dit ene uur ook je coach op het gebied van bijvoorbeeld voeding en wordt daar niets extra's voor gerekend? Heeft de trainer een (eigen) (privé) faciliteit tot zijn beschikking of zijn de trainingen gewoon buiten in een park? In het eerste geval is een hoger tarief logischerwijs te rechtvaardigen. 

Aan de andere kant; als een trainer goedkoper is dan €50,- dan moet je jezelf ook de vraag stellen of het wel klopt. Een trainer heeft immers weinig andere inkomsten dan het uur training dat hij of zij geeft. Wellicht dat er met de verkoop van materialen zoals bokshandschoenen nog een paar tientjes bijverdiend worden, maar verder is er geen verdienmodel zoals bijvoorbeeld een timmerman, of een loodgieter, die naast zijn uurtarief, ook nog de verkoop van hout of ketels en sanitair, als verdienmodel heeft. Daarnaast moet je jezelf als trainer continu bijscholen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt, maar ook nieuwe inzichten in de wetenschap rondom training , voeding en lifestyle. Dat kost allemaal geld en als dat er niet is, dan kun je je afvragen of jouw trainer zich ontwikkeld.

Een goedkope trainer is niet perse een slechte trainer, maar het risico dat jij 'de aap bent die een kunstje leert' ligt wel op de loer. Training is een vak en een goede Personal Trainer is een vakman. 

Small Groups

Een ontwikkeling die al een tijdje gaande is binnen de fitnessbranche is dat steeds meer trainers zgn. small group trainingen aan bieden. Dit zijn trainingen gegeven door de personal trainer, maar je traint dan samen met een aantal anderen. Gangbare tarieven hiervoor liggen, afhankelijk van de groepsgrootte en de frequentie, tussen de 100,- en 200,- per maand. Ook hiervoor gelden dezelfde mitsen en maren als hierboven beschreven. Een trainer die alleen een matje en een paar kettlebells meeneemt naar een park, mag in principe niet te duur zijn, daar je simpelweg heel beperkt bent in je mogelijkheden, je geen privé omgeving hebt en je niet kunt omkleden of evt. douchen. En daarnaast is het uiteraard afhankelijk van de groepsgrootte; zijn het er meer dan 10, dan ligt het tarief per persoon uiteraard lager dan wanneer je in een groepje van 3 traint. 

Wat is mijn BMI?

Bereken hier of jouw BMI een gezonde BMI is
CM
KG
Fitsyou personal & small group training
Rietveldenweg 16a, 5222 AR 's-Hertogenbosch
06 - 54675372 - info@fitsyou.nl - KVK 78117186 - BTW nr NL861269779B01